Forum » Genel Fikir ve Öneriler

Türkçe Olmasını İstediğiniz Bölümler !

• alemburda a dit :...
    • Utilisateur
    • 28 août 2008, 8h19m

Türkçe Olmasını İstediğiniz Bölümler !

arkadaşlar tam türkçe olmasada last.fm şuanda türkçe olarak kullanıcılarına hizmet vermekte benim bu yazıdaki amacım last.fm'in türkçe olmayan kısımlarını yamanız bu sayede bir yetkili tarafında yazdıklarımız bakılıp ilgilenilecektir.
    Neden daha fazla Türkçe dil kullanmayalım ki !
    HERKES İNGİLİZCE GÖRDÜĞÜ KISIMLARI YAZSIN
    İNGİLİZCE KISIMLAR:
    1. PROFİL PANELİNDE BULUNAN DOGUM TARİHİ KISMI AYLARI YAZAN KISMI İNGİLİZCE PEK FAZLA ÖNEMİ YOK AMA GENEDE TÜRKÇE KULLANMAK İSTERİZ.
    2. ANA SAYFADAKİ ALBÜM DUYURU KISMI BU KISIM GÜZEL FAKAT ALBÜM DUYURU İNGİLİZCE YAZILAR İÇERİYOR KEŞKE BU DUYURU KISMI 2 KISIMDAN OLUŞŞA ŞU BİÇİMDE BİR KENDİ ÜLKEMİZDE ALBÜM DUYURUSU BİRDE GLOBAL DUYURU DAHA GÜZEL OLURDU.
    3. İŞ OLANAKLARI KISMI İNGİLİZCE TÜRKÇE OLSA GÜZEL OLURDU. MUTLAKA Kİ SİZE İNGİLİZCE BİLEN ELEMAN LAZIMDIR AMA TÜRKÇE OLSA BURADAKİ YAZILAR DAHA İYİ OLURDU.
    4. last.fm'deki Türkçe Resimler olsa güzel olurdu mesela şuradaki resim ingilizce

NE KADAR O ÜLKENİN DİLİ O SİTEDE KULLANILIRSA O KADAR O ÜLKEYE VERDİĞİ DEĞERİ GÖSTERİR.

UMARIM YETKİLİ BİRİ TÜRKÇE ÇEVİRİSİNİ YAPAR !

• Merhaba alemburda :)

İlgine ve önerilerine çok teşekkür ederiz. Last.fm 10 dile çevirildi ve bunların arasında Türkçe de var tabi ki, bir çok başka ihtimal varken Türkçe'nin de seçilmesi çok hoş bir şey. Şimdi öneri ve isteklerinle ilgili açıklama yapmak istiyorum:

1-Profil paneli dediğin ve İngilizce ay kısaltmaları olan bölme ayarlar kısmında yer alıyor, dikkat ettiyseniz aynı bölmede avatar yükleme kısmında da "browse" yazıyor. Ancak bu metinlere müdahele edemiyoruz, sebebi de tarayıcı yani browser'dan gelen metinler olmaları. Yani böyle kalmak durumundalar. :(
    2-Albüm duyuru kısmından kastın banner'lar mı acaba? Netleştirirsen seviniriz.
    3-İş olanakları bölmesi Türkçe'ye çevirilmeyecek çünkü şirketimiz zaten İngilitere'de olduğu için başvuran adayların burada yaşamaları/yaşayabilmeleri, dolayısıyla çok iyi İngilizce'leri olması bekleniyor. Gene de gerekli departmanlara iletilecek:)
    4-Türkçe resimler de bir uygulama ya da duyuru Türkiye için de geçerli olduğu için tabi ki konulacak ancak İngiltere'de ya da atıyorum Amerika'da olan birşey için Türkçe banner uygulaması sanırım şimdilik planlarda yok. (iPhone uygulaması henüz Türkiye'de geçerli değil mesela)

Bizi daha iyiye taşımak için verdiğin fikirler için çok teşekkür ederiz:) Keyifli dinlemeler.

• alemburda a dit :...
    • Utilisateur
    • 29 août 2008, 20h26m
    Verdiğin bilgiler için teşşekkür ederim
    2. Sorumdaki kastım mesela yabancı bir ülkede albüm çıkıyor bu duyuru bizim sayfamızda da gözüküyor ama albümün yanında o ülkenin diline ait yazılar var bundan kastın örnek amerika ve ingilizce bu yazılar bizde neden türkçe değil mesela albüm kapak yazısına ok ingilizce olsun fakat yanında yazan albümle değilde duyuruyla alakalı yazı Türkçe olsun malesef örnek resim bulamadım o resim sürekli karşıma geliyordu ama şimdi bulamadım umarım demek istediğimi anlamışsındır BİRAZ KARŞIŞIK OLDU KUSURA BAKMA :D

Ve birde bu konu ile alakalı değil ama sormak istiyorum şarkıların bazılarında sorun çıkıyor mesela bir sonraki şarkı Demet AKALIN ama bunu bazen birden hızlıca çalmadan atlıyor ve başka bir şarkıya geçiyor bu neden ve buradan sadece radyo gibi mi müzik dinleyebiliriz yani ücretsiz olarak istediğim bir müziği indirmeden dinleme imkanım yokmu kendim seçtiğim şarkılar demo olarak çalıyor (kısa bölüm şarkı) bunu tam çalmasını istiyorum böyle bir imkan var mı ve sitenize müzik nasıl gönderebilirim ve upload bölümüde sanırsam ingilizceydi bu bölümde türkçe olsa güzel olurdu.

Eklentiler & Ekstralar: http://build.last.fm/ adreside ingilizce malesef ve bu kısım tüm kullanıcıların işine yarabilecek bir eklenti bulunmakta ama ingilizce olmadığı için ingilizce bilmeyen birini tereddütte bırakabilir. BENCE BU BÖLÜM ÇOK ÖNEMLİ

• Merhaba alemburda

Albüm duyuruları bazen bölgesel olabilir, ama zaten bazı reklam ve promosyon kampanyaları İngiltere ya da Amerika bazlı, sonuçta o reklam kampanyasını yapan şirket nereyi kapsıyorsa oraya yönelik olur duyurular.

Bunun yanında bazı şarkıların dediğin şekilde atlamasının sebebi telif hakları ve lisans hakları dolayısıyla bazı sanatçı ya da şirketler müziklerini bu şekilde paylaşmak istemeleridir, yani onlar tamamını sunmadığı sürece bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Sanatçı sayfalarına içerikler sanatçının bizzat kendisi ya da bağlı olduğu plak şirketi tarafından yüklenir. Yani şu durumda music manager sanatçının kendisi ya da şirketi olmadığın sürece kullanıcıları bağlayan bir şey değil. Eğer herhangi bir kullanıcı bir sanatçıya ait bir albüm şarkı vs. last.fm'e yüklerse bundan kendisi sorumludur ve herhangi bir yasal işlem gündeme gelirse kendisi sorumlu tutulur.

Build.last.fm hala yeni sayılır. Music manager ve build.last.fm için tabi ki çeviri projeleri var.

Önerilerin için teşekkür ederiz.

Les utilisateurs anonymes ne peuvent pas poster de messages. Merci de vous connecter ou de créer un compte pour pouvoir intervenir dans les forums.