Forum » Genel Fikir ve Öneriler

Fake Skroplama, Anlaşılması Ve Çözüm Önerisi?

• [Utilisateur supprimé] a dit :...
    • Utilisateur
    • 4 juin 2008, 15h07m

Fake Skroplama, Anlaşılması Ve Çözüm Önerisi?

Evrim diyalektiğine çok uygun bi ilke bu ,
    Her organizmayı (bu sanal da olsa) yok edicek bi virüs organizmanın içinden en özel noktasından çıkar bende bu aralar bi kaç kişiden şüphelendim herneyse

Kimin sahte skroplama yaptığı kimin yapmadığı da basit şekilde belli olur bunu da dinlediği parça sayısının üzerine okumuzu yürüttüğümüzde çıkan günlük ortama x kadar şarkı dinliyor bildiriminden anlayabiliriz
    şöyleki çok basit bi matematikle mininumum bi şarkı uzunluğunu ortalama 3 dakka alırsak bu kişinin 24 saat aralıksız müzik dinlediğini de varsayarsak (24x60)= 1440 : 3 = 480 olur bu da optimum rakamdır yani basitçe kimse günde 480 parçanın üstünde skroplama yapamaz

Last fm'in en büyük tehditi haline gelecek yakında hatta site yöneticileri buna bir önlem almazlarsa sitenin önce kullanıcı güvenilirliği sonrada en büyük ve çekici işlevi olan istatistiksel veri mekanizması raydan çıkacak

1. Yol : En kolay çözümü : Last fm programcığının yazılımına ufak bi eklenti yapılır ve 2 dakikanın altındaki parçalarda parçanın son süresinde skroplaması sağlanır.

2. Yol :
    Yapılması gereken bir diğer şey bu konuda bana çok basit gibi geliyor sonuçta her bilgi ve verimiz gibi günlük skroplama sayımız da last fmin databaselerine kayıt ediliyor basit bir datebase arama-taraması ile bu kullanıcılar site güncellendiği saatlerde tespit edilebilir,sıradan bi kullanıcı bile manuel olarak bunu görüp anlıyabiliyorsa sitenin webmasterları kolaylıkla anlarlar ve bence bu kullanıcıların kesinlikle siteden uzaklaştırılması gerekir sitenin geleceği için Nisamishap hanım bence bu konuda diğer administratörleri de uyarmalısınız derim ben.

• Utilisateur
    • 4 juin 2008, 15h44m
    paris_atlantis'e katılıyorum.. umarım kısa zamanda önlem alınır ve böyle bi şeyi alışkanlık haline getirmiş kullanıcılar uyarılır..

• Arkadaşlar fikirleriniz için çok teşekkür ederiz. 30 milyonu aşkın kullanıcı için sağlıklı bir çözüm bulmak zaman alabilir ama tabi ki mantıklı şeyler söylüyorsunuz. Bazen ciddi durumlar oluyor, o kullanıcılar göze batıyor ve uyarılıyorlar. Sonuçta şikayetle de bu işler yürüyebiliyor ama haklısınız:D

İlginize teşekkür ederiz.

• Utilisateur
    • 10 juin 2008, 21h47m

• sreimnosaj:

Evet ilginçmiş:) hep aynı şeyi söylüyor gibi oluyorum ama 30 milyonu aşkın kullanıcı arasından bu insanları tek tek yakalayabilmek biraz zor olmakla beraber, her internet platformu ya da sosyal ağ gibi burada da herşeyi düzgün yoldan deil de farklı yollardan deneyen ve suistimal eden kullanıcılar var ve olacaktır. Sonuçta bu siteyi gerçekten severek ve özenle kullanan kullanıcılar hep sadıklar ve bu tür yollara başvurmuyorlar, bence bu bizi rahatlatan bir gerçek olmalı...

sevgiler

Les utilisateurs anonymes ne peuvent pas poster de messages. Merci de vous connecter ou de créer un compte pour pouvoir intervenir dans les forums.