Forum » Site Desteği

Yeni Nesil Last.fm

• Yeni Nesil Last.fm

Mayıs ayında Last.fm’in yeni versiyonu için çalışmalara başlamıştık. Amacımız online müzik deneyimini hiç olmadığı kadar güçlü, ulaşılabilir ve keşfe açık bir temel üzerine inşa etmekti.

Ama tabi 2002’den bu yana ekibimiz tarafından verilen bu hizmeti ve baştan aşağı herşeyi ile –Audioscrobbler motorunun temelindeki şeyleri, nasıl göründüğünü- modernize etmek tek başımıza yapabileceğimiz birşey değildi.

Bu yüzden sizden –Last.fm aboneleri ve kullanıcılarından- yardım istedik ve katılım gerçekten büyük oldu. İşte son sekiz haftadır süregelen beta test aşamasının bir özeti:

13,234 kişisel görüş aldık
    •Beta forumuna 7,856 yorum yapıldı
    •Last.fm ekibi tarafından 1,866 kahve tüketildi
    634 hata/sorun çözüldü
    2 seans gerilla kullanıcı testi yapıldı
    1 adet Mr. Clock Radio alındı

Sizlerden gelen görüş ve önerileri dikkatlice dinledik, yeni fikirleri denedik ve birçok değişiklik yaptık. Bugün bir sonraki aşamaya geçtik, ve yeni Last.fm’i herkesin beğenisine sunduk.

Sesi açın ve bir tura çıkın

Daha önceden Last.fm’e üye olanlarınız farkedeceklerdir, servisimizin kullanımını kolaylaştırmaya çalıştık ve bazı geri adımlar attık. Endişelenmeyin, fazla şeyi kaybetmeyeceksiniz* sadece bazı şeyler yeniden düzenlendi.

Yapılan düzenlemeler dışında bir takım temizlikler de yapıldı. Kullanıcı arayüzü gelecek farklı özellikler için yeniden şekillendirildi ve görünüşünü de değiştirdik. Bu Last.fm arayüzü için bir evrim niteliğinde, evrilmeye ve hizmetimizi değişimlere göre adapte etmeye devam edeceğiz.

Last.fm deneyimine bazı önemli özellikler eklendi ve bazı eski özelliklerin tozu alındı. İşte ufak bir tur:

Arşiv: Dinlenen her şarkıyı barındıran bir yer, müzik profilinizin tamamını tarayın. İstediğiniz parça ya da sanatçıyı tek bir tıkla ekleyin. İstediğiniz her yerden arşivinizi dinleyin.
    Dinleme geçmişinizi aktarın: Last.fm’e üye olur olmaz iPod’unuzu veya medya çalarınızı profilinize aktarın ve arşivinizi doldurun. Profiliniz aynı zamanda iPod / iPhone’unuzu senkronize ettiğiniz zaman da güncellenecek!
    Anında gelen öneriler: Müzik önerileri artık daha güçlü ve daha hızlı, haftalar yerine saniyeler içinde öneriler alın.
    Gerçek zamanlı güncellemeler: Bir şarkı dinlediğiniz zaman anında profilinizdeki listelere eklenecek. Olması gerektiği gibi!
    Dinlemesi daha kolay: Parçaları ve radyoyu, neredeyse her sayfada yer alan yepyeni player’da dinleyin
    Keşfetmek daha kolay: Hangi müziği ya da klipleri arayacağınızdan emin değil misiniz? Yepyeni Müzik ve Klipler sayfalarımızı popüler ve yükselen müzikler için ziyaret edin.

Umarız yeni Last.fm’de vakit geçirmek, keşfetmek ve mükemmel müzikleri paylaşmak bundan böyle daha kolay olacak.

Parti Nerede?

Daha yeni başladık! Bu süreç içinde bazı aksaklıklarla karşılaşabilirsiniz, bize görüşlerinizi bildirin. Bu yeni nesil Last.fm platformunun sadece başlangıcı ve sizin bize bu platformu geliştirme ve iyileştirme konusunda yardım edeceğinize inanıyoruz.

* Şu anda yerinde olmayan bazı özellikler önümüzdeki haftalarda yerine gelecek.

• feyyaz a dit :...
    • Utilisateur
    • 17 jui. 2008, 16h39m
    bok gibi olmuş

• Hayırlı olsun. Alışıcaz bakalım. Daha iyi olabilirdi \ Olmalıyı da... Beta sürümünü bu sabah denemeye başladım akşama doğru da tüm site değişti. Keşke bir veda edebilseydim eski sürüme. Neyse artık. Site doğal olarak çok yavaş şu anda. Ayrıca bulamadığımız ülke sayfaları, sanatçı sayfasının puzzle'a dönen hali, ve uzun shoutboxlar şu an için ufak sinir krizleri yaşatsada... neyse cümleyi tamamlayamıyorum sanırım. Duygulandım bir an :P

• shateiel a dit :...
    • Utilisateur
    • 17 jui. 2008, 16h44m
    özellikleri eski görünüme aktarsak olmaz mıydı yani bu yeni görünümü çok sıradan ve eskisi daha iyiydi neyse belki alışırım

• Utilisateur
    • 17 jui. 2008, 16h46m
    her boka alıştınız bunada alışırsınız

• açıkçası ben de pek sevdiğimi söyleyemeyeceğim beta versiyonunu:((
    eski hali çok daha güzeldi.

dürüst olmak gerekirse site karman çorman olmuş.

TT____TT

• evet özellikleri eski görünüme aktarmak çok daha iyi fikir.

eski halini geri istiyorumT_T

• Arkadaşlar site yukarıda da belirttiğimiz gibi son aşamasında değil, bazı şeyler değişecek sonuçta fikirlerinizi alıyoruz, daha ilk saati bile değil sitenin, yavaş yavaş herşey oturacak. O kadar çok insan çalışıyor ki üzerinde ve hepimiz her dilde o kadar çok önemseyerek kullanıcılarla irtibattayız ki, lütfen siz de sabırlı olun ve emeğe de saygı duyun, herkesin zevki için ortayı bulmaya çalışacağız. Ama eski siteye dönmek diye bir olay yok tabi, biraz da iyi taraflarını görmeye çalışın. Arşivinizi kurcalayın mesela, arşivinizde 2005 yılında dinlemiş olduğunuz yanlış etiketli tek bir parça bile olsa silebiliyorsunuz mesela, sanatçılar için de aynı şey geçerli. Ama sanatçılar konusunda yanlış etiketlileri silin, normal şartlarda sanatçı silerseniz toptan çıkıyor arşivden.

• CherFanGay a dit :...
    • Utilisateur
    • 17 jui. 2008, 17h38m
    kahrolsun last.fm beta :D hehe :D ya nisa emek çok olabilir ama inan bana msn'de ne kadar last.fm'li arkadaş warsa hiçbiri beğendim güzel demedi we sadece msndekiler...

wahaha
    • CherFanGay a dit :...
    • Utilisateur
    • 17 jui. 2008, 17h46m
    profilim baya kısa sürede açılıyor genelde 1 2 dakka sonra aşınca zaten duruyo.eskisini isteriz , eskisini isteriz:D

wahaha
    • sawworm a dit :...
    • Utilisateur
    • 17 jui. 2008, 17h49m
    (örnek:ben) Greve çıkıyoruz arkadaşlar eski görünümü özledim şimdiden,Database lerdeki yavaşlığa anlam veremedim bu arada,baya ağırlaşmış site.

• sawworm a dit :...
    • Utilisateur
    • 17 jui. 2008, 17h49m
    (örnek:ben) Greve çıkıyoruz arkadaşlar eski görünümü özledim şimdiden,Database lerdeki yavaşlığa anlam veremedim bu arada,baya ağırlaşmış site.

• kiminin mesajı ikiden fazla kere gidiyor kiininki hiç gitmiyor forumda bir garip...

• slayerrrr a dit :...
    • Utilisateur
    • 17 jui. 2008, 18h39m
    biyerden esinlenilmiş falan diyemiyorum (diyemem de) ama eski site daha bir kendi şahsına münhasırdı sanki. çok cici bir rengi vardı üst kısmın (ben bile dedim bunu heh heh). en azından kıyafet olarak eski sitenin tasarımı yakalanmaya çalışılsa keşke bu yeni sistem tamamen bittikten sonra alternatif olarak eklemek kaydıyla. ya da en azından tepedeki kırmızı yerin rengi değiştirilebilir olsun, aralarında eski çingene pembesi renk de bulunsun :P ya da favicon değişmesin en azından oradan görelim bu rengi. çok şey istedim :P

• wudoo a dit :...
    • Utilisateur
    • 17 jui. 2008, 18h51m
    ya bi kere last.fm'le artık bütünleşmiş olan o pembeyi değiştirmek nasıl bir mantıktır bunu anlayamadım zaten. activity feed midir nedir onun gereksizliğine değinmiyorum bile. kapatıyorum activity feed denilen zımbırtıyı. bu sefer ne diyor, sadece sen görebilirsin. allah aşkına ben ne yaptığımı bilmeyecek kadar salak mıyım? kapatttım gitti işte!!! ayrıca hala anlamadığım şey shoutbox'ın neden aşağıya alındığı. sağ tarafta grupların kapladığı gereksiz yer işgali nedir ya? komşuları kaldırdığınız gibi grupları da kaldırın. ben sayfama girdim mi gruplarımı değil, shoutbox'ımı görmek istiyorum. sağ üstteki player zaten gereksizliğin en başta geleni ayrıca. oohh rahatladım. nefret ediyorum bu tasarımdan. bi arşiv güzel geri kalan her şey fiyasko bence. 4/4'lük, tam olarak amaca hizmet eden bir site, nasıl rezil hale getirilir tam örneği bana göre.

Modifié par wudoo le 17 jui. 2008, 18h53m
    • Utilisateur
    • 17 jui. 2008, 18h52m
    ayrıca bu yavaşlık geçmezse vay halinize :)

• Utilisateur
    • 17 jui. 2008, 19h04m
    ayrıca diğer arkadaşlara şunu söylemek istiyorum. eğer hoşunuza gitmiyorsa alışmayacaksınız! sesinizi çıkartacaksınız arkadaşlar.

bu arada arşivle oyalanmak istemiyorum ben. sayfam adam gibi açılsın her şey elimin altında olsun istiyorum. sürekli değişen, güncellenen komşuları kaldırıp. hiçbir değişikliğe uğramadan duran grupları sağ tarafta tutmak nasıl bir zekanın ürünüdür? bunu da iletirseniz sevinirim.

• Utilisateur
    • 17 jui. 2008, 19h04m
    ahh last.fm aahh mesajlar çifter çifter gidiyor**

• [Utilisateur supprimé] a dit :...
    • Utilisateur
    • 17 jui. 2008, 19h16m
    Last Fm'in eski teması gerçekten de çok hoştu.1 yıldır Last fm kullanıyorum ve hiç rahatsız olmamıştım. Ben Last Fm'in bu halinden kimsenin memnun olduğunu sanmıyorum da. Ve merak ediyorum bu kadar insan beğenmemeye devam ederse ne olacak ? İplemiyoruz mu diyeceksiniz? Bari eski temaya dönebilmek adına bir seçenek koyulsa ve isteyenler onu kullansa bu çok mu zor yani ?

• Utilisateur
    • 17 jui. 2008, 19h21m
    müzik devrimi oldu :D

• yeni mesaj gelirse nereden öğrenicez bir uyarı gelicek mi? yoksa hergün gelen kutusunu kontrol mü etmek zorundayız? belkide epostalar karışıyor diye mesaj bildirimi almak istemiyoruz maille? umarım biri mesaj attığında makul bir yerde görünür.

• SelfChosen demiş ki:
    Bari eski temaya dönebilmek adına bir seçenek koyulsa ve isteyenler onu kullansa bu çok mu zor yani ?

aslında zor çünkü arayüzle beraber sitede değişti sayılır bir sürü özellikle. bu özellikler eski arayüzde çalışmıyor/sorunlara neden oluyo. ama kullanıcıların her önerisine kulak veren last.fm'in zor da olsa böle bir projeye başlaması lazım. biri çıkıp "tamam, ani geçiş oldu. şu tercih meseles üzerinde çalışmaya başlıyoruz. bize tek gereken şey sabrınız" demeli. benim last.fm'imi facebook, myspace ve daha bir çok şeyden ayıran bu. arayüzü değil.

• Utilisateur
    • 17 jui. 2008, 19h29m
    last fm'i demokrasiye çağırıyoruz

:

• [Utilisateur supprimé] a dit :...
    • Utilisateur
    • 17 jui. 2008, 19h53m
    Ben yenilik falan da istemiyorum güncelleme olmasa da olur, benim gibi düşünen bir çok kişi de var konuştuğum. Yine üst tarafa atıyorum :P Old Last Fm diye bir link koyarlar. Tıklayınca eski iğrenç listelerin güncellenmeyen Last Fm'e kavuşuruz. Olur yani...

• merwe_ryan a dit :...
    • Utilisateur
    • 17 jui. 2008, 19h54m
    Ben yorum yapmazsam eksik kalıcakmışım gibi hissediyorum. Ağustos 2006'dan beri siteyi severek kullanan biri olarak söylemeliyim ki gerçekten güzel olmamış. Madem isteyen eski halini kullanamayacak ve bu kadar büyük çoğunluk rahatsız bi iki öneriden zarar gelmez. Görsel açıdan paint it black gibi bi olayın kesinlikle olması lazım. Kırmızı-Beyaz iğrenç duruyor. Ayrıca; bu shoutbox'ın aşağı taşınması efendime söyleyeym profilim böle yamuk yerde durması falan gözümü rahatsız ediyo arkadaşlara bi şey yazasım gelmiyor şahsen. Bunun için de kendimiz değiştirebilelim istiyorum. Yani yana çekebilelim, sağa alabilelim vs... He Facebook'a benzemiş olacak yine de orası ayrı. Bu önerileri eski haline hiçbi zaman dönemeyeceğim için yapıyorum. Ve acı bi gerçek de olsa arkadaşlık sitesi olmuş, halbuki arkadaş listesi olayı sadece sitenin bi yan unsuru gibi bi şeydi. kanıtlayabilirim de zira siteye dün üye olan bir arkadaş selam tanışalım mı ben ... şeklinde bir mesaj bile attı. Demek ki etkilenmiş yeni gelenler.. Beraber birer mp3 dinleyebilir miyiz? kıvamına dönüşmez site umuyorum.

''Disintegration is the best album ever!''
    whenever i listen to it, it makes me feel like i am drowned by the Untitled Plainsongs and Lovesongs in the Same Deep Water As You drown, and you will feel like you are an Homesick which prays with the Prayers of the Rain on Fascination Street.. it will make you feel like it's your Last Dance with your mum while she's singing her last Lullaby for you.. and i am still looking at the Pictures Of You..
    yes! ''Disintegration is the best album ever!'' ...
Les utilisateurs anonymes ne peuvent pas poster de messages. Merci de vous connecter ou de créer un compte pour pouvoir intervenir dans les forums.